Valinnaiset lisät

(Personointiosat)

Ikkunat ja katon lasipinnat

Voit valita rakennukseesi kaari-ikkunat, suorakaiteenmuotoiset tai pyöreät ikkunat. Ikkunoita voi olla molemmilla puolilla rakennusta. Kattoikkunat ovat mahdollisia ja myös koko rakennuksen levyinen lasikatto ”SkyCave”, josta voit ihailla taivasta ja esimerkiksi luonnonilmiöitä kuten revontulia tai vain nauttia tumman taivaan tähdistä tai kesäpäivän valosta. 

Huomioi, että Scancave tarjooa ikkunat myös koko rakennuksen avoimeen puoleen mikäli rakennukseen halutaan sivuikkunoita ja toinen puoli on maapeitteinen. Tämä mahdollistaa luonnonvalon tulvimisen sisään.

Ovet

Ovien muotovaihtoehtoina on joko rustiikkista ja poikkeuksellista arkkitehtuuria korostavat kaariovet tai perinteiset suorakaideovimallit. Sisätiloihin voi valita myös liukuovet. Ovien materiaalina on joko tammi tai mänty. Tammen laadun voit valita oksattomasta elävämpään pintaan. Helat ja dekoraatiot ovat sepän takomaa takorautaa ja kaikki ovet ovat puusepän juuri Sinulle tekemiä taideteoksia. Ulko-ovet ovat aina lämpöeristettyjä. Mikäli haluat ikkunallisen oven, niin se on myös mahdollista. Ja savusaunaan tietysti hieman matalampi ovi kuten kuuluu.

Päädyn ratkaisut

Scancaven päädyn tehdasratkaisu on elementti, jossa on valittu ovi. Päätyä voi muokata lisäämällä siihen valinnaisen ikkunan tai kaksi. 

Pääty voi olla myös esimerkiksi puusta tai muurattu harkoista – konstruktio ei siis vaadi tehdasvalmistettua päätyä. Pääty toimii tarvittaessa myös rakennusteknisen pinta-alan säätäjänä – eli mikäli eteen tulee jokin tietty pinta-alaraja, niin päätyä siirtämällä voidaan täyttää vaadittu vaatimus. Päädyn CLT-rakenne on uutta rakennustekniikkaa ja antaa vapauksia tehdä päädystä omanlaisensa. Käyttämämme CLT- levy on sama kuin talonrakennuksen ulkoseinissä eli 180-240 mm paksuus ja väliseinissä 80 mm on riittävä. CLT tukee myös lasipäätyä ja toimii ns. kylmäkatkona.

Panoramaseinä

Koko rakennuksen päätyseinä tai osa siitä voidaan toteuttaa lasisena. Tällöin maisema sisätiloista katsottuna on lähes esteetön – myös ovi on lasia. Scancaven molemmat päädyt voivat myös olla lasia. Sisälle voit varustaa vaikka oman tunnelmallisen SPA:n jota voi käyttää ympäri vuoden. Mikä onkaan hienompaa kun lenkin jälkeen pulahtaa luolan poreilevaan altaaseen ja sen jälkeen nauttia iltapalaa Sinulle valmistetussa SPA-Cavessa. 

Lasipääty on upea ratkaisu myös majoitustilan ratkaisuun tai ateljé /kioskin yhteyteen. Lasiseinän voit valita yksilasisena, eli se vastaa tavanomaista parvekelasitusta. Lämpötaloutta parantaa kaksikerroksinen lasitus ja kolmikerroksinen lasitus on merkittävä etu ympärivuotisessa käytössä. Lasipäädyn kiinnittämiseen käytämme ekologisesti puuta – modernia CLT-rakennetta. Cross Laminated Timber (CLT).

Sisätilojen verhoilu - heti valmista vai ...

Sisätilojen verhoilun suunnittelu lähtee pohjapiirustuksesta ja asennuspaikan ratkaisusta. Asennuspaikka määrittää ikkunoiden käyttöä. Pohjapiirustus taasen seiniä, sähköjä ja vesi- sekä viemärilinjoja. Kun näiden paikat on sovittu, niin sitten voidaan aloittaa tarkempi verhoilun toteuttaminen ja sisäpintojen valinta. Käytännössä sisustukselle ei ole rajoitteita. Scancaven kaareva luolan katto rajoittaa hieman, mutta antaa paljon mahdollisuuksia esimerkiksi näyttävän valaistuksen tekemiseen ja tilankäyttöön. 

Suunnitelmat visualisoidaan ennen huonejärjestyksen lukkoon lyöntiä. Erityisesti valaistuksen merkitys kannattaa ottaa huomioon, sillä holvikatto antaa mahdollisuuden harvinaiseen valoelämykseen esimerkiksi epäsuoran valaistuksen kanssa. Nopea tapa puuverhoiluun ovat CLT-levyt, joihin voidaan kaivertaa vaikka personoitu viesti tai kuva.

Lattiat

Oleskelutilojen lattiamateriaaliksi voi valita klinkkerin tai vaikkapa lämpimän ja erittäin kestävän tammilankkulattian tai perinteisemmän mäntypuisen lattian. Pesu- ja saunatilojen lattiaksi voi jättää trendikkään betonin tai sille voi asentaa laatoituksen. Lattiaan voidaan asentaa myös lattialämmitys esimerkiksi peruslämpöä pitämään. Massiivinen lattiarakenne varaa lämpöä ja täten voit lämmittää sitä silloin kun sähkö on edullisempaa. 

Sisätilojen varustelu

Sisätilojen varustelujen suunnittelu lähtee pohjapiirustuksesta ja asennuspaikan ratkaisusta. Asennuspaikka määrittää ikkunoiden käyttöä. Pohjapiirustus taasen seiniä, sähköjä ja vesi- sekä viemärilinjoja. Kun näiden paikat on sovittu, niin sitten voidaan aloittaa tarkempi varustelujen ja sisäpintojen valinta. 

Käytännössä tekniselle varustelutasolle ei ole rajoitteita. Scancaven kaareva luolan katto rajoittaa hieman, mutta antaa paljon mahdollisuuksia sisustamiseen, näyttävän valaistuksen tekemiseen ja tilankäyttöön. 

Suunnitelmat visualisoidaan ennen huonejärjestyksen lukkoon lyöntiä. Erityisesti valaistuksen merkitys kannattaa ottaa huomioon, sillä holvikatto antaa mahdollisuuden harvinaiseen valoelämykseen esimerkiksi epäsuoran valaistuksen kanssa. 

Keittiöt ja kaapistot sekä muut kalusteet

Tarjoamme Scancaveen puusepän tekemiä sisustuksia ja esimerkiksi minikeittiötä, viinikellarin hyllyköitä tai baaripöytiä. Nämä suunnitellaan ja tehdään juuri Sinua varten. Keittiöön on mahdollista laittaa jopa astianpesukone. Liesituuletin tarvitsee erillisen standardihormin tai se voi olla aktiivihiilisuodattimella varustettu. 

Lämmitys ja vesi/viemäröinti - helppoa!

Peruslämpöä ylläpitää kuluitta maan lämpö. Tämä riittää monesti pitämään tilat peruslämpöisenä myös talvella – riippuen ratkaisusta. Mukavuuslämpöä voidaan tuottaa lattialämmityksellä ja tietysti takalla ja saunan takkakiukaalla. Hyvä vaihtoehto on myös ilmalämpöpumppu.

Viemäröinti huoletaa aina. Meillä on ratkaisuna edullinen WC-pumppaamo (375€). Tällä laitteella viemäröinti toteutetaan samassa kaivannossa tuloveden kanssa 32 mm putkella jopa 11 m ylöspäin ja 90 m sivuttaissuunnassa. Tämä on todella mahtava standardiratkaisu. Mikäli käytössä on vain kantovesi, niin yleensä silloin riittää ns. saunakaivo tai kivipesä.

Ulkoseinän verhoilu

Betonirakenteisen eristämättömän Scancaven ulkoseinän korostus verhoilumahdollisuudet ja väriskaala on laaja. Perusväri on harmaa, mutta ulkopintaa voidaan elävöittää vaikka tiili- tai kivikuvioinnilla, joita saat myös Cave-Shopista. Pintaan voidaan liittää myös lämpökäsiteltyä harmaantuvaa puuta tai esimerkiksi köynnösristikoita. Maapeitteisen ratkaisuun päädyttäessä alueen luontainen kasvillisuus kannattaa ottaa huomioon.

Scancaven erityinen etu on mahdollisuus sulauttaa rakennus ympäröivään maastoon hyvin huomaamattomasti. Tämän ansiosta rakennuslupamenettely on helpompaa ja urbaanissa olosuhteissa ruohokaton määrittäminen palamattomaan rakennukseen edesauttaa luvan saantia olennaisesti muihin rakennustapoihin verrattuna.

Vapaa-ajan tilat

Aikaa voi viettää monella tavalla, monessa paikassa. Minkälainen unelma Sinulla on ajanviettopaikasta?

Tekniset tilat ja maakellari

Scancaven moderni ja ajaton rakennus taipuu näppärästi moneen. Maakellariratkaisu on laajennettavissa tarkoitukseen sopivaksi.

Scancaven rakentaminen

Miten hankinta, toimitus ja rakentaminen hoituvat – entä lupa-asiat? Mikä olisi sopiva paikka Scancavelle tontillani?

Erityisiä tiloja ikimuistoisiin hetkiin - Scancave